Hrvatska sa Adria Planet - usluge na češkom jeziku!

Mandre - otok Pag

Hrvatska, Sjeverna Dalmacija

Mandre se nalaze na sredini zapadne obale otoka Paga. Mjesto se sastoji od niza obiteljskih kuća okruženih gustom borovom šumom, a većina stanovništva bavi se turizmom, pa je ovo idealno mjesto za obitljeski odmor. U mjestu se nalazi i lučica za privez brodica koja je dio Maunskog zaljeva koji je jako dobro zaklonjen i pruža siguran privez svojim posjetiocima. Duž obale proteže se niz pješčanih i šljunčanih plaža koje su idealne za obitelji s malom djecom. Najbliže veće ljetovalište je Novalja koja je udaljena oko 10 km, a tu ćete pronaći sve potrebne sadržaje za zabavan i aktivan odmor, te bogat kulturni, zabavni i noćni život.

Vrijeme

vrijeme
22 °C
Trenutno
  • Pritisak: 1012 hPa
  • Vlažnost: 49 %
  • Vjetar: 5 m/s
  • UV index: 0
počasí
Čet
20 °C
15 °C
počasí
Pet
21 °C
15 °C
počasí
Sub
23 °C
15 °C
počasí
Net
23 °C
16 °C
počasí
Pon
22 °C
16 °C

Povijest i spomenici

Do 1970 godine bili su na obali Mandre samo dvije ribarske kućice, na mjestu današnje luke. Većina zemlje ovdje je u vlasništvu stanovnika obližnjeg Kolan. 
Kolan je prvi put zabilježen u pisanom obliku u 1441 godini, kada su Mlečani dopustili teritorij da Kolan osniva grad. U Kolanu je stara škola, osnovana je 1903 godine. Danas se nalazi etnografska zbirka starih predmeta i alata koji su korišteni za rad u antičko doba.
Oko Kolan minirano ugljen, koji je na tračnice prevozio do obližnje luke Šimuni gdje tretiranog talijanskim brodovima.

Kupanje i plaže Mandre - otok Pag

Za obitelji s malom djecom, preporučujemo plažu Čista plaža, duga pješčana plaža 8 km od Mandre u smjeru Novalje (skrenuti u desnom smjeru).
Hrvatska Turistička Zajednica

Copyright © 2005-2024 chorvatsko-levne s. r. o.
Odmor u Hrvatskoj