Hrvatska sa Adria Planet - usluge na češkom jeziku!

Otok Visovac

Hrvatska, Sjeverna Dalmacija

Facebook Twitter Email

Izlet Otok Visovac

Otok Visovac se nalazi među najvažnije prirodne i kulturne vrijednosti Republike Hrvatska. Na otoku Visovcu od 1445 je franjevački samostan i crkva Majke Milosrđa Dolls Visovacké da s prekrasnim krajolik je jedinstven jezero Visovacko koji stvara prekrasni ambijent.

Tijekom burne prošlosti Visovcu je bio i ostao otok mira, tišine i molitve, te franjevački samostan tvrđava vjere i duhovnog zadovoljstva. Samostan posjeduje značajnu zbirku arheoloških, povijesnih zbirka crkvenog ruha i posuđa, te bogatu knjižnicu s mnogo povijesnih rukopisa, rijetkih knjiga i inkunabula. U čast stogodišnjice obožavanje Djevice Marije se zove otok Djevice Marije. Zahvaljujući svojoj iznimnoj vrijednosti je oduvijek privlačio mnogo vjernika koji danas dolaze na organizirana hodočašća i molitve brod za krstarenje u Nacionalni park "Krka".

Za posjetitelje na otoku Visovcu se organiziraju dva sata izleta brodom iz Skradinske buke. Uz obilazak rijeke Krke kanjona Izlet uključuje obilazak otoka, franjevački samostan, crkva i muzej obilazak traje pola sata. Izlet brodom iz Skradinske buke, Roškog slapa također uključuje posjet otoku Visovcu.

Izvor: www.npkrka.hr


Hrvatska Turistička Zajednica

Copyright © 2005-2024 chorvatsko-levne s. r. o.
Odmor u Hrvatskoj