Hrvatska sa Adria Planet - usluge na češkom jeziku!

Burnum - arheolosko nalaziste- Nacionalni park Krka

Hrvatska, Sjeverna Dalmacija

Facebook Twitter Email

Izlet Burnum - arheolosko nalaziste- Nacionalni park Krka

Burnum - arheološko nalazište nalazi se u blizini sela Puljane za kojeg javnost još uvijek malo zna. Otvaranje malog arheološkog muzeja u neposrednoj blizini će se vjerojatno uskoro promijeniti. Pronacete ostatke rimskog vojnog logora Burnum, izgrađen na ostacima ilirskih gradova. U zenit logora bio je jedan od važnih žarišne točke na Jadranu, bio je vrlo dobro opremljena (amfiteatar, akvadukt, ceste, Jupiterovog hrama, i naravno povorke osnovi, a četvrti za legionarski naredbe) i očuvani rimski grad u blizini jezgre (sada Zadar). Dimnjak u više od 500 muškaraca.
Nakon postizanja stabilnosti u tom području i odlaska cara XI. Legion kamp Burnum počela gubiti svoj značaj i počeo se razvijati u blizini centra kampa poslovanja. Većina naselja su ratni veterani. U petom i šestom stoljeću, bitka odvijala uglavnom Goti, Burnum je bio u padu. Otprilike stotinu godina kasnije osvojili Avari Slavena.Prvi iskopavanja su ovdje već 1912. U posljednjih nekoliko desetljeća, provodi se daljnja arheološka istraživanja. Prostori arheološke zbirke su ugrađeni u jedan od objekata buduće znanstveno istraživačkih centara.
Ovdje posjetitelji mogu istraživati ostatke amfiteatra, arkade bivšeg vojnog sjedišta izgradnju i ostaci zidova vojnom poligonu, u muzeju četiri sobe u obnovljeni izgled rimskog naselja i život u vojnom logoru Burnum. Na zaslonu su grobovi vojnika, njihova oprema, ali i kip cara Vespazijana. Povijesni Burnum području unutar Nacionalnog parka Krka. Nacionalni park Krka nalazi se u slivu krških rijeke Krke. Krških rijeka Krka protječe kroz područje sjeverne Dalmacije.
Hrvatska Turistička Zajednica

Copyright © 2005-2024 chorvatsko-levne s. r. o.
Odmor u Hrvatskoj