Hrvatska sa Adria Planet - usluge na češkom jeziku!

Stari Grad - otok Hvar

Hrvatska, Srednja Dalmacija

Stari Grad s manje od 2.000 stanovnika je srce otoka Hvara. Iz luke u Starom Gradu imamo vezu s naseljima Split, Dubrovnik, Vela Luka na otoku Korčula, Ubli na Lastovu, Visu na otoku Vis, Rijeka, ali i Italije. Stari Grad je popularno mjesto okruženo borovom šumom sa svim vrstama plaža, uz smještaj u hotelima i apartmanima, sportskim aktivnostima, povijesnim znamenitostima i prekrasnoj prirodi je također polazna točka za izlete. Stari Grad je smješten u plodnoj ravnici Starom Gradu se ovdje uzgaja uglavnom vinova loza, lavanda, masline.
Azurno more, zelenilo okolnih sela i miris lavande ponude trenutke nikada neće zaboraviti.

Povijest i spomenici

Povijest stranice započeo još u neolitiku. Otok postupno naseljeno okoline Ilira, Grka, Rimljana imigranata i Mlečana. Stari Grad ima karakter starih dalmatinskih gradova i nudi posjetiteljima mnoge povijesne spomenike. Ostatke divovskih zidanje od ranih dana u gradu, broj spomenika rimskog naselja, Dominikanski samostan u 12. i 13. stoljeća, grad je podignut na biskupije i postao administrativno središte otoka Hvara. Utvrđeni dvorac Tvrdalj etnografskoj zbirci, spremnik za vodu, koja je povezana s morem podzemnim kanalima, prekrasnom vrtu sa srednjovjekovnim biljaka.
Grad ima ostataka utvrde, crkve, palače i mnogih drugih znamenitosti.
Mjesni muzej vlastiti zbirka slika, kovanice i arheoloških istraživanja. Palača Biankini gdje Plančić galerija, te stalni postav Pharos - antički Stari Grad iz 4. stoljeća. i više izloženosti.
Hrvatska Turistička Zajednica

Copyright © 2005-2019 chorvatsko-levne s. r. o.
Odmor u Hrvatskoj