Hrvatska sa Adria Planet - usluge na češkom jeziku!

Čaklje - Podgora

Hrvatska, Srednja Dalmacija

Čaklje malo naselje koje je dio grada Podgora koji se nalazi u južnom dijelu Srednje Dalmacije. Ovo područje je vrlo popularno zahvaljujući neposrednoj blizini planine Biokovo s najvišim vrhom Sv. Jure, koja je rezervat mediteranske flore i faune. Čaklje je slikovito primorsko naselje s nekoliko restorana uz rivu koja je obrubljena palminim stablima, a posebno je pogodna je za obitelji s malom djecom i za one koji ne vole velika turistička središta.

Vrijeme

vrijeme
22 °C
Trenutno
  • Pritisak: 1015 hPa
  • Vlažnost: 57 %
  • Vjetar: 1 m/s
  • UV index: 0
počasí
Pon
30 °C
20 °C
počasí
Uto
32 °C
22 °C
počasí
Sri
29 °C
22 °C
počasí
Čet
29 °C
20 °C
počasí
Pet
31 °C
19 °C

Povijest i spomenici

Na kraju mjesta na jugoistoku se nalazi moderna crkva iz 1962. Povijesni ostaci nalaze se u naseljima u Gornjoj Podgori Roščići i Marinović gdje su sačuvane kule, koja služi kao obrana protiv turskog napada, 17. i 18 stoljeće. Također preporučujemo da posjetite ostaci baroknog dvorca Mrkušiců plemićke obitelji, u kojoj ne samo da je preživio potres zahvaljujući ulazna vrata u parku, a zatim osmibolá kapela. Iznad luke, u samom centru grada je spomenik (simboličko krilo galeba) autora R. Radovića. Galebovo krilo simbol je Jugoslavenske ratne mornarice.

Kupanje i plaže Čaklje - Podgora

Lijepe šljunčane plaže imaju postepeni pristup moru, tako da su pogodne za obitelji s malom djecom. Uz cijelu obalu mjesta smještene su kuće s apartmanima koje su od mora odvojene samo uskom ulicom uz koju su nasadi limuna, naranči i ostalih agruma, koji čine poseban mediteranski ugodjaj.
Hrvatska Turistička Zajednica

Copyright © 2005-2022 chorvatsko-levne s. r. o.
Odmor u Hrvatskoj