Hrvatska sa Adria Planet - usluge na češkom jeziku!

Orašac

Hrvatska, Južna Dalmacija

Orašac se nalazi u južnoj Dalmaciji, samo 15 km sjeverozapadno od Dubrovnika, jedan od najvećih gradova u Hrvatskoj. Selo Orašac se nalazi iznad Jadranske magistrale između naselja Zaton i Trsteno.
Orašac je tipično mediteransko selo, puna zelene, maslina, čempresa i borove šume.
Odmaralište Orašac nudi za odmor mnogih vrsta smještaja, u privatnim apartmanima i hotelima i pansionima.
Krajem 80-ih bio u Orašacu sagrađen hotel naselje Dubrovački vrtovi sunca, ali tijekom rata je bioj uništen. Orašac danas je poznat po svojom potpuno zrekonstruiranom 5zvjezdica hotelu Radisson Blu Resort & Spa Dubrovnik Sun Gardens.

Vrijeme

vrijeme
3 °C
Trenutno
  • Pritisak: 1021 hPa
  • Vlažnost: 54 %
  • Vjetar: 3 m/s
  • UV index: 1
počasí
Pon
7 °C
2 °C
počasí
Uto
8 °C
2 °C
počasí
Sri
8 °C
2 °C
počasí
Čet
7 °C
3 °C
počasí
Pet
7 °C
2 °C

Praktične informacije

Preporučujemo Orašci: ne ostavljajte dragocjenosti u automobilima, ne nosite ih na plažu, smještajne jedinice zaključavajte i zatvarajte prozore, pridržavajte se prometnih pravila, posebice u manjim mjestima i vozite oprezno kad je kiša.

Povijest i spomenici

Gradić Orašac zadržava mnogo zanimljivih povijesnih znamenitosti. Najvažnija od njih je dvorac Soderini od Firence ratnika Pietra Soderiniho koji se najvjerojatnije skrivo od nenakolnosti pape Julija II. Ruševina utvrđenoga dvorca Arapovo-Morovo iz 15. stoljeća stoji na stijeni iznad mora. Trenutno sada je dvorac je turistički kompleks.
Medu atrakcije Orašaca pripada crkva Velike Gospe sagrađena 15. stoljeću.
Preporučamo obilazak starog grada s crkvom Gospe Orašackije, koja je osnovana u 15. stoljeću, a u kasnijem vremenu u baroknom stilu. Na pažnji u Orašacu je također utvrđena Danovića kula izgrađena sa susjednim zgradama i kapelom u 16. stoljeću.
U blizini bivšeg dominikanskog samostana stoji bivša rezidencija austrijskog veleposlanika u Republici Dubrovnika s početka 18. stoljeća.

Kupanje i plaže Orašac

Lijepa šljunčana plaža je plaža u Radisson Blu. Plaža je također dostupna za posjetitelje koji ne borave u hotelu.

Smještaj Orašac

Villa Orašac

Cijena od 0 €

Hrvatska Turistička Zajednica

Copyright © 2005-2023 chorvatsko-levne s. r. o.
Odmor u Hrvatskoj