Hrvatska sa Adria Planet - usluge na češkom jeziku!

Uvala Lanđin - otok Pašman

Hrvatska, Sjeverna Dalmacija

Uvala Lanđin, nalazi se na južnoj strani otoka Pašmana, smještena je između uvala Žinčena na zapadu i uvale Kruševica na istoku. U uvali Lanđin nalazi se riblji restoran koji vrlo je popularan među mornarima. Najbliže selo na sjevernoj strani otoka Pašmana, odakle vodi neasfaltirana cesta do uvale, zove se Kraj i udaljeno je oko 3 km. Istočno 4 km od sela Kraj uz asfaltnu cestu nalazi se mjesto Tkon koje je s kopnom povezano trajektnom linijom Jadrolinije Biograd - Tkon. U Tkonu postoje mnogi restorani, tržnica, ljekarna, pošta, slastičarnica, supermarketi.
Uvala Lanđin nije lako dostupna automobilom, pristup cestom moguć je s dvije strane. Iz uvale Lanđin pruža se predivan pogled na otoke kornatskog arhipelaga.

U zaljevu Lanđin nalazi se niz kuća s obje strane uvale, posebno su pogodne za one koji putuju kao veća obitelj ili grupa prijatelja i žele se baviti vodenim sportovima. Uvala Landjin popularna je među ljubiteljima robinzonskog turizma koji vole živahnije okruženje.

Vrijeme

vrijeme
22 °C
Trenutno
  • Pritisak: 1012 hPa
  • Vlažnost: 49 %
  • Vjetar: 5 m/s
  • UV index: 0
počasí
Čet
20 °C
15 °C
počasí
Pet
21 °C
15 °C
počasí
Sub
23 °C
15 °C
počasí
Net
23 °C
16 °C
počasí
Pon
22 °C
16 °C

Kupanje i plaže Uvala Lanđin - otok Pašman

U uvali Lanđin naći ćete sve vrste plaža, na mjestima je obala betonirana kako bi napravili vezovi za brodove i na ovim pristaništima se možete ugodno sunčati. Zapadni dio uvale ima stjenovitu obalu sa šljunčanim plažama i postupnim ulaskom u vodu. Istočni dio uvale uglavnom je stjenovite prirode i idealan je za ronjenje.

Sportska ponuda

Uvala Lanđin nudi izvrsne mogućnosti za vlasnike plovila, čamaca, jet skija, SUP dasaka i ljubitelja snorklinga.

Hrvatska Turistička Zajednica

Copyright © 2005-2024 chorvatsko-levne s. r. o.
Odmor u Hrvatskoj