Hrvatska sa Adria Planet - usluge na češkom jeziku!

Pirovac

Hrvatska, Sjeverna Dalmacija

Gradić Pirovac s više od 2 000 stanovnika nalazi se u uvali Pirovački zaljev, nasuprot otoku Murteru, oko 20 km sjeverozapadno od antičkog grada Šibenika prema Zadru i Biogradu. Također je u blizini popularnog odmarališta Vodice - 12 km. Zanimljivim mjestom u okolini je park prirode Vransko jezero - 20 km, Nacionalni park Krka s rijekom Krka i njegovih slapova - 33km, preporučamo izlet brodom na Kornate. U centru Pirovca hodate uskim kamenim ulicama, gdje pronadete restorane, slastičarne, kafići, poštu, banku. Okolina sela Pirovac je vrlo plodno, uzgaja se uglavnom vinovu lozu, ali masline. Koristan je i lokalni ribolov. Grad se također razvija kao naselje.

Vrijeme

vrijeme
14 °C
Trenutno
  • Pritisak: 1006 hPa
  • Vlažnost: 94 %
  • Vjetar: 5 m/s
  • UV index: 0
počasí
Sub
15 °C
9 °C
počasí
Net
8 °C
5 °C
počasí
Pon
6 °C
3 °C
počasí
Uto
6 °C
0 °C
počasí
Sri
9 °C
3 °C

Praktične informacije

Turistička zajednica PIROVAC
Adresa: Kralja Krešimira IV br. 6 22213 Pirovac
Tel: +385 22466770
mail: tz-pirovac@si.t-com.hr

Preporučujemo: ne ostavljajte dragocjenosti u automobilima, ne nosite ih na plažu, smještajne jedinice zaključavajte i zatvarajte prozore, pridržavajte se prometnih pravila, posebice u manjim mjestima i vozite oprezno na kiši.

Povijest i spomenici

Prvi spomen Pirovca (u to vrijeme Zlosela) je s kraja 13. stoljeća, naziv mjesta bio je samo Pirovac u 1921. Isplati se vidjeti župnu crkvu Sv. George (iz 1506 god., izvorno renesanse, barokni oblik dobio je u ranom 18. stol.) Za obranu od Turaka izgrađena je ovdje u istom vremenu (početkom 16. st.) i crkva sv. George i snagu i zidovi, koji je sagradio Petar Draganić, ostaci obrambenih zidova možete ovjde vidjeti. Također vrijedno spomena je obiteljska kapelica Vrančić i Draganić (sarkofag s reljefom iz poz. 15. stol.), tojeći na mjesnom groblju.
Povijest diše na nas iz uskih kamenih uličica pri hodanju ili sjedenju u kafiću.

Kupanje i plaže Pirovac

Pirovac ima lijepu pješčanu plažu s vodom jednom iz najčišćich i toplich nego u drugim mjestima, i postupno spuštanje prema moru, uglavnom u uvalama Sitnica, Vrulje, Vrilo. Atrakcija za turiste je uvala Makirina koja je bogata ljekovitim blatom. Pirovac se uglavnom traži obitelji s malom djecom. Plaža Lolić je nagrađena Plavom zastavom od 2009 godine.

Sportska ponuda

Područje je uređena za biciklističke i pješačke staze.

Informacije o dolasku Pirovac

Trajekt Jadrolinije - web: www.jadrolinija.hr 
Zračna luka Zadar - Zemunik, tel: +385 23313311, web: www.airport-zadar.hr
Croatia Airlines - Zadar grana, tel: +385 23250101, web: www.croatiaairlines.com
Autobusni kolodvor Zadar - tel. +385 23311086, web: www.liburnija-zadar.hr
Hrvatski auto klub - tel: +385 1 987, web: www.hak.hr

Smještaj Pirovac

Hotel Miran Pirovac

Cijena od 0 €

Hrvatska Turistička Zajednica

Copyright © 2005-2022 chorvatsko-levne s. r. o.
Odmor u Hrvatskoj