Hrvatska sa Adria Planet - usluge na češkom jeziku!

Pinezići - otok Krk

Hrvatska, Kvarner

Pinezići su malo slikovito ribarsko mjesto na jugozapadnoj strani otoka Krka. Smješten u neposrednoj blizini luke Valbiska (oko 2,5 km), gdje možete uhvatiti trajekt za otok Rab, Cres, Lošinj i oko 8 km od grada Krka. Otok Krk (povezan s kopnom i ima više od 2.500 sunčanih sati godišnije) jedan je od najvećih otoka na Jadranu s površinom od 405 km2 i ima oko 18.000 stanovnika, koji žive u različitim selima i gradovima kao što su poznato turističo naselje Baška, Punat, Njivice, Krk, Malinska, Omišalj, koji se nalaze na obali. Pinezići su vrlo mirno mjesto i nude kvalitetan smještaj i mnoge čarobne uvale za ljubitelje prirodnih čistih i lijepih plaža.

Praktične informacije

Preporučujemo: ne ostavljajte dragocjenosti u automobilima, ne nosite ih na plažu, smještajne jedinice zaključavajte i zatvarajte prozore, pridržavajte se prometnih pravila, posebice u manjim mjestima i vozite oprezno na kiši.

Turistička zajednica grada Krka
Vela placa 1/1, 51500 Krk
tel. / fax: 051 / 221-414
E-mail: tz@tz-krk.hr, tz-grada-krk@ri.t-com.hr

Povijest i spomenici

Prvi spomen naselja Pinezići mjestu danas su iz 1338, kada je zaljev Sv. Fuska oko Sv. Fuska i kapelica. Marina gospodari zaposliti više ljudi na svojim vinogradima, maslinicima, oranicama i stočarstvo, oni su izgradili kuće na tom području i osnovali selo.
Više povijest može se naći već u Krku, koji je okružen zidinama iz rimskog razdoblja 11. i 12. stoljeća. S tipičnim uskim uličicama i bogatoj kulturnoj baštini. Izvorno Liburnija sjedala dominira u 1. stoljeću. Pr.K. Rimljani. Pod nazivom Curicum bio administrativno središte otoka. Iz antičkog pronaći ostatke utvrde, kupke, mozaika. Od 4. stoljeća Biskupsko sjedište. Glavne znamenitosti Katedrala Marijina, izvorno ranokršćanska trobrodna bazilika iz 5. do 6. stoljeća, u 12. stoljeću obnovljena u romaničkom stilu u 18. stoljeću. do baroka. U katedrali je romanička bazilika sv Quirin od 10. - 11. stoljeća. gotovo u izvornom obliku, ostacima fresaka. Tu je i rano romanička bazilika iz 12. st. Dvije vrijedne romaničke građevine iz 11. stoljeća. Frankopanski kaštel s cilindričnom kulom.

Kupanje i plaže Pinezići - otok Krk

Grad Pinezić je vrlo razvedena obala, jer postoje mnoge magične uvale sa šljunkom i brojnim stjenovitim plažama, ponekad betonskim pločama, svatko će naći svoje mjesto. Nekoliko stotina metara od centra sela nalazi se zaljevi Sv. Fuska i Torkul. Tu je poznata plaža Jerte, koja zahvaljujući opreme i čistoća mora stekao kao jedan od šest plažama otoka Krka Plavom zastavom.
Pinezići je idealan za obitelji i ljubitelje mirnim prirodnim plažama.

Sportska ponuda

Pinezići je idealno polazište za brojne planinarske i izlete brodom oko otoka ili okolne otoke. Otok Krk ima deset turističkih staza i široku paletu sportskih aktivnosti, uključujući jedrenje, jedrenje na dasci i ronjenje. U Pinezići - parkovi, igrališta, kuglana, iznajmljivanje bicikla vode.
U gradu Krk je u gotovo sve - tenis, stolni tenis, mini golf, skijanje na vodi, ronjenje, jahanje, jedrenje i drugih sportskih sadržaja.

Informacije o dolasku Pinezići - otok Krk

Auto klub HAK 
tel. +385 1 987, +385 52540987, fax. +385 52542009
web: www.hak.hr

Luka Rijeka Zračna luka Zračna d.o.o.
Hamec 1, 51513 Omišalj
Tel: +385 51 842 040, +385 51 842 055
E-mail: information@rijeka-airport.hr

Kulturna događanja i noćni život

U Pinezići se nalazi bar, restoran a u sezoni se ovdje organiziraju neke kulturne i društvene događaje. 
u gradu Krk je u sezoni puno događanja i koncerata, kazališta, za primjer opernih nastupa u katedrali Krku, frankopanski kaštel u vratu ili na gradskim zidinama (npr. Hamlet). Tu su i nekoliko restorana, pubova, disco, itd., gdje se možete opustiti s prijateljima ili obitelji i uzoraka domaćih specijaliteta.

Hrvatska Turistička Zajednica

Copyright © 2005-2021 chorvatsko-levne s. r. o.
Odmor u Hrvatskoj