Hrvatska sa Adria Planet - usluge na češkom jeziku!

Otok Žižanj

Hrvatska, Sjeverna Dalmacija

Otok Žižanj pripada najmanje naseljenim otocima na cijelom Jadranu. Njegova površina je gotovo 1 km², a duljina obale je 5 km. Žižanj leži pred obalama otoka Pašmana u sjevernoj Dalmaciji, 30-ak minuta vožnje trajektom od Biograda. Još jedan obližnji otok je otok Gangaro što je mali ko Žižanj.
Na otoku nije ni automobilski promet. Ako dolazite automobilom, imate mogućnost parkirat na čuvanom parkiralištu u Biogradu i dalej nastaviti bez buke automotor prema kuči za odmor ili apartmanu na Žižanj.
Na otoku nema Žižanj kontinuirano naselje za to, ali ima dosta lijepih samostojećich vikendica za ribolov i kuće za odmor za iznajmljivanje. Trgovine, restorani i pabovi nalaze se na susjednom otoku Pašmanu, na koji se ide motornim čamacom nekoliko minuta. Pašman je cca 300 m sjeverno od Žižanje odvojeni kanalom. Dakle, pravilo je da je za svaku kuću za odmor i apartmana Žižanj ima svoj mali brod. Možete iči na izlete na zapadnoj obali Pašmana skrivajuci mnoge predivne uvale koje su inače zbog strme obale teško pristupni.
U blizini otoka žive dupine, koji se mogu lako prosmatrati. Ako se odlučite posjetiti ovaj mali otok, sigurno ćete biti zadovoljni s odmora!

Vrijeme

vrijeme
22 °C
Trenutno
  • Pritisak: 1012 hPa
  • Vlažnost: 49 %
  • Vjetar: 5 m/s
  • UV index: 0
počasí
Čet
20 °C
15 °C
počasí
Pet
21 °C
15 °C
počasí
Sub
23 °C
15 °C
počasí
Net
23 °C
16 °C
počasí
Pon
22 °C
16 °C

Kupanje i plaže Otok Žižanj

Žižanj sam ima mnoge male pješčane plaže, na koje se može doći pješke. Na otoku je samo ljudi zato možete uživati slobodno kupanje. Velika većina kuća za odmor i apartmana Žižanj nalazi se na samoj obali, a često su dostupni, osim veze za brod i male privatne plaže. Turisti mogu doći brodom do obale otoka Pašmana, gdje će se nade mnogo lijepih uvala i lijepe plaže za kupanje, koje su zbog strmih stijena slabo dostupni. Za ribolovce i ronilce je Žižanj pravi raj. Kanal između dva otoka je zapravo nevjerojatno razni i šareni podvodni svijet.

Hrvatska Turistička Zajednica

Copyright © 2005-2024 chorvatsko-levne s. r. o.
Odmor u Hrvatskoj