Hrvatska sa Adria Planet - usluge na češkom jeziku!

Oštarski Stanovi

Hrvatska, Kontinentalna Hrvatska

Oštarski Stanovi su naselje koje pripada Općini Rakovica koja se nalazi na najjužnijem dijelu Karlovačke županije, uz granicu s Nacionalnim parkom Plitvice. Ova općina obuhvaća 26 sela, među kojima je i selo Oštarski stanovi, na obalama rijeke Korane, koja dalje teče ispod Plitvičkih jezera i slapova te tvori podzemno jezero u Novoj Kršlji, povezujući gospodarski i društveni život između Plitvičkih jezera i općina Rakovica. Rakovica prolazi glavnom magistralnom cestom od Zagreba preko Karlovca i Plitvičkih jezera do Jadranskog mora, s odvojkom za Bihać u Bosni i Hercegovini. Putnike, turiste i goste koji dolaze poznatom cestom i ulaze u ovo najposjećenije područje karlovačkog kraja dočekat će prekrasan krajolik, uslužne i ugodne ugostiteljsko-turističke usluge, smještaj u privatnim sobama, kao i poznate ličke pjesme i Rakovički sir.

Vrijeme

vrijeme
12 °C
Trenutno
  • Pritisak: 1014 hPa
  • Vlažnost: 81 %
  • Vjetar: 1 m/s
  • UV index: 0
počasí
Pet
11 °C
7 °C
počasí
Sub
15 °C
6 °C
počasí
Net
16 °C
7 °C
počasí
Pon
14 °C
9 °C
počasí
Uto
11 °C
7 °C

Praktične informacije

Nacionalni park Plitvička jezera

GPS: 44°51N 15°37E, 44.85°N 15.62°E
e-mail: np.zg.info@np-plitvicka-jezera.hr
web stranica: http://np-plitvicka-jezera.hr

Sportska ponuda

Nacionalni park Plitvička jezera pogodan je za cjelodnevni obilazak jezerskog sustava. Postoji mnogo različitih ruta i staza oko jezera kojima možete doći ispod najljepših slapova u Hrvatskoj.


Ispod nacionalnog parka počinje rijeka Korana koja je pogodna za rafting i kajak na dionici Slunj - Veljun sa WW II-III (IV) težinom, jer postoji do 100 prirodnih, terasastih vapnenačkih stepenica visine do 2,5 m. Potreban je oprez u vodi, na srednjim i malim vodama iza i ispred njih je mirna voda, pa nije problem stati i pogledati. Dionica Veljun - ušće Kupe teška je iz Prvog svjetskog rata i pogodna je i za otvorene brodove.

Informacije o dolasku Oštarski Stanovi

Zračna luka Zagreb
udaljen 122 km
web stranica: http://www.zagreb-airport.hr/
Hrvatski autoklub – Split
telefon: +385 1 987, +385 21 383 370
web stranica: www.hak.hr

Kulturna događanja i noćni život

Ovo područje je vrlo mirno i posjećuju ga uglavnom ljubitelji prirode koje privlači tišina i nesmetan odmor.

Hrvatska Turistička Zajednica

Copyright © 2005-2024 chorvatsko-levne s. r. o.
Odmor u Hrvatskoj