Hrvatska sa Adria Planet - usluge na češkom jeziku!

Novi Vinodolski

Hrvatska, Kvarner

Novi Vinodolski je slikoviti gradić na obalama Velebitskog kanala u jugoistočnom dijelu Vinodolske doline. Sastoji se od starog dijela brda i novi dio mora s rive turističkim objektima i veliki broj turističkih smještaja. Grad ima dugu turističku tradiciju i bogatu kulturnu povijest. Grad je smješten 9 km od Crikvenice. Izvorni naselje se nalazi na brežuljku iznad glavne ceste.
Novi Vinodolski je često polazište za čamce donio autom. Brodovi se mogu montirati na pristaništu ili pristaništu na dubini od oko 3 m. Također je moguće usidriti prema marini u južnom dijelu luke. Dock nije u potpunosti zaštićen od oluje zapadnih ili sjever-zapad vjetrova. Kad zapuše bura i južnih vjetrova može postati neobično tiho razine mora. Među lučkih objekata uključuju lift i rampe pokretanje.

Vrijeme

vrijeme
13 °C
Trenutno
  • Pritisak: 1014 hPa
  • Vlažnost: 65 %
  • Vjetar: 1 m/s
  • UV index: 0
počasí
Čet
13 °C
6 °C
počasí
Pet
10 °C
5 °C
počasí
Sub
8 °C
3 °C
počasí
Net
10 °C
3 °C
počasí
Pon
7 °C
1 °C

Povijest i spomenici

Prvi spomen naselja kao političko središte kneževine Vinodola dolaze iz 1288. godine, kada je funkcija zaključavanja Frankopanski poznati Vinodolski red, prvi slavenski Code i najznačajniji spomenik hrvatskog općeg zakona. To je opisano u glagolitických skripte. Prije luke je izgrađena 1868. godini, u vezi s gospodarskom aktivnošću, uglavnom u unutrašnjosti. Utvrda iz 13. stoljeća s crkvom u povijesnoj jezgri današnjeg grada. Seoske crkve Sveti Filip i Jakov tijekom stoljeća preinačene nekoliko puta, u svom sadašnjem obliku, na početku 20. stoljeća.

Izleti u regiji Novi Vinodolski

Kupanje i plaže Novi Vinodolski

Novi Vinodolski ima vrlo dobre uvjete za kupanje. Ima dosta borova. Grad ima vrlo lijepo uređenom plažom u uvali Lišanj, postoji pijesak, sitni šljunak, borova šuma, ponekad i postupni ulaz u more.
Novi Vinodolski
Novi Vinodolski
Novi Vinodolski
Fotogalerija Novi Vinodolski (5)

Smještaj Novi Vinodolski

Apartman Etina

Cijena od 0 €

Apartmani Ordana

Cijena od 0 €

Apartmani Sandra

Cijena od 0 €

Hrvatska Turistička Zajednica

Copyright © 2005-2023 chorvatsko-levne s. r. o.
Odmor u Hrvatskoj