Hrvatska sa Adria Planet - usluge na češkom jeziku!

Lokva Rogoznica

Hrvatska, Srednja Dalmacija

Malo mjesto Lokva Rogoznica nalazi se pod brdom Biokovo, na Jadranskoj magistrali u smjeru Makarske 9 km od Omiša. Plaže u gradu i okolici su šljunčane, pješčane, a ponekad čak i pogodne za djecu. Osim mora i prekrasnih bazenima u gradu bogatom vegetacijom borove šume, uvijek možete naći ugodnu hladovinu. U blizini privatnih apartmana i kuća se nalaze pošta, trgovina i restoran.
Svečanosti u Lokvi Rogoznici su poznati po "Ribarskim večerima", koje se održavaju u kolovozu svake godine. Blizina Makarske i Omiša omogućuje posjetiteljima noćni život u jednom od brojnih noćnih klubova i barova. Također možete vježbati niz aktivnosti, posjetite obližnje izletište i upoznate se s povijesnom baštinom ovog prekrasnog kraja. Postoje i lijepa luka i slano jezero Zmajevo oko. Na svjetioniku je ugodno kupanje na otvorenom moru.
Za planinare preporučujemo putovanje ne samo na izvorima rijeke Cetine s brodom na splavi kroz kanjon, ali i na Sveti Vit, gdje možete vidjeti na otvoreno more iza na otok Brač. Lijep je zalazak sunca nad morem a poremećen je samo pjev cvrčaka i mali noćni život.

Vrijeme

vrijeme
22 °C
Trenutno
  • Pritisak: 1019 hPa
  • Vlažnost: 50 %
  • Vjetar: 2 m/s
  • UV index: 6
počasí
Uto
22 °C
14 °C
počasí
Sri
21 °C
12 °C
počasí
Čet
20 °C
9 °C
počasí
Pet
21 °C
12 °C
počasí
Sub
23 °C
14 °C

Povijest i spomenici

Vrijedi posjetiti crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije ili crkvu Sv. Kuzme i Damjana.
Hrvatska Turistička Zajednica

Copyright © 2005-2022 chorvatsko-levne s. r. o.
Odmor u Hrvatskoj