Hrvatska sa Adria Planet - usluge na češkom jeziku!

Kukljica - otok Ugljan

Hrvatska, Sjeverna Dalmacija

Kukljica je slikovito mjesto s lukom na najistočnijem dijelu otoka Ugljana na cesti koja prolazi cijeli otok Ugljan na otok Pašmanu. Zelena Punta nalazi se na šumovitom poluotoku Zaglav, koji je dio turističkog naselja Kukljica, najvećeg mjesta na otoku Ugljanu. Stari dio grada je od turističkog područja Zelena Punta odvojen prostranoj prirodnoj uvalom. Iz otoka Ugljana, koji je prekriven borovom šumom, maslinicima, smokvama, vinogradima i puno druge mediteranske vegetacije, dođete do kopna iz sela Preko, koje je administrativno središte otoka, a leži 8 km od Kukljice, izravno do grada Zadar na kopnu trajektom. Stanovnici otoka Ugljan, koji pripada Zadarskom arhipelagu, živje od maslina, grožđa i voća, kao i ribarstvom i turizmom. Turisti koji mogu ostati u turističkom centru Zelena Punta i privatnich kuča u Kukljici, divi se mnogim iznosa javnih zelena, lijepo uređenom rivom, marine i šetnjom uz more s kafićima, pizzerijama i slastičarnice. Putničke brodove u pristaništu nudi izlete na Kornate i zaljev Telašćicu, ali i drugdje.

Praktične informacije

Zračna luka Zadar - Zemunik - tel: +385 23313311
Web: www.zadar-airport.hr
Croatia Airlines - Podružnica Zadar - tel: +385 23250101
Web: www.croatiaairlines.com
Autobusni kolodvor Zagreb - tel: +385 60313333
Web: www.akz.hr
Autobusni kolodvor Zadar - tel: +385 23343700
Web: www.liburnija-zadar.hr
Trajekt Jadrolinije - podružnica Zadar - tel. +385 23250555
Web: www.jadrolinija.hr
Željeznički kolodvor Zadar - tel: +385 23212555
Web: www.hznet.hr
Hrvatski autoklub - HAK - tel. +385 1 987
Web: www.hak.hr
Praktične informacije Kukljica - otok Ugljan
Turistička zajednica Općina Kukljica
23271 Kukljica
Tel:. +385 23373276
Fax: +385 23373842
info@kukuljica.hr
www.kukljica.hr

Preporučujemo: ne ostavljajte dragocjenosti u automobilima, ne nosite ih na plažu, smještajne jedinice zaključavajte i zatvarajte prozore, pridržavajte se prometnih pravila, posebice u manjim mjestima i vozite oprezno na kiši.

Povijest i spomenici

U mjestu Kukljica nalaze dvije crkve. U središtu sela nalazi se crkva Sv. Pavla iz 17. stoljeća i u uvali Kostanj - crkva Sv. Jerolima iz 13. stoljeća. Iznad sela Preko naćičete tvrđavu Sv. Mihovila, ovdje je prekrasan panoramski pogled na kopno i otoke, u dobrom vremenu, vidi se jako, jako daleko.
Ako ste više zainteresirani povijesnih i kulturnih spomenika, možete ići automobilom ili autobusom (vožnja redovito i nakon rasporeda trajekta) u selo Preko (8 km) i od tamo trajektom (pola sata) do Zadra, koji je po svojim brojnim i vrijednim povijesnim i kulturnim spomenicima jedan od najatraktivnijih mjesta u Dalmaciji.

Kupanje i plaže Kukljica - otok Ugljan

Kukljica i okolica nude mnoge mogućnosti za kupanje. Najposjećenija plaža poluotoka Zaglav u turističkom području Kukljica - Zelena Punta. Stjenovita obala je ponekad betonirana, a ponekad šljunak. Više privatnost mogu se naći u nekoliko manjih uvala na sjevernom dijelu poluotoka, ali gdje je stjenoviti ulaz u more. Udaljena, ali najpopularnija uvala je Vela Sabuša na jugozapadnoj obali otoka. Obala je betonirana, ali voda je preko cojelog zaljeva lijepo pjeskovito dno, tako da ne morate imati cipele u vodi, pjeskovito dno je pada sporo i stoga je pogodna za vrlo malu djecu. Također je vrijedno spomenuti Malu Sabušu.

Sportska ponuda

Naselje Kukljica svojim položajem pruža dobre uvjete za ronjenje, jedrenje, jedrenje na dasci, podvodni ribolov. Turistički dio Kukljici na poluotoku Zaglav u poglavlju Zelena Punta možete naći mnoge sportove kao što su mini golf, stolni tenis, teniski tereni, odbojka na pijesku.

Kulturna događanja i noćni život

U sezoni u Kukljici možete pronaći diskoteke, živu glazbu za ples i slušanje, kulturnězábavné različite događaje. Početkom kolovoza održava se Marijansko procesije na ukrašenich brodova, brodova u kapelicu u zaljevu Ždrelac.
Hrvatska Turistička Zajednica

Copyright © 2005-2020 chorvatsko-levne s. r. o.
Odmor u Hrvatskoj