Hrvatska sa Adria Planet - usluge na češkom jeziku!

Gradac

Hrvatska, Srednja Dalmacija

Smješten na pitomoj kosini obrasloj maslinom i borom, Gradac je turističko atraktivno mjesto; ističe se jednom od najljepših i najdužih plaža ne samo na Makarskoj rivijeri nego i na cijelom Jadranu. Rekreativcima su na raspolaganju brojni sportski tereni na kopnu i raznovrsni rekviziti za uživanje na vodi. Uz kvalitetnu ugostiteljsku ponudu posebno su privlačne brojne fešte koje posjećuju i gosti iz ostalih mjesta (Drvenika, Brista). GRADAC, naselje i lučica u Makarskom primorju, 13 km od Ploča. Južno od luke prostire se Gornja vala, s najvećom i najljepšom plažom u Makarskom primorju. Lučica je zaštićena od svih vjetrova; s unutrašnje strane lukobrana mogu se vezati manje jahte; za veće jahte sidrište je južno od lučice, a mogu sidriti u uvali Bošac (sjeverozapadno od lučice).

Vrijeme

vrijeme
5 °C
Trenutno
  • Pritisak: 1022 hPa
  • Vlažnost: 42 %
  • Vjetar: 4 m/s
  • UV index: 1
počasí
Pon
5 °C
-1 °C
počasí
Uto
6 °C
-0 °C
počasí
Sri
7 °C
-0 °C
počasí
Čet
5 °C
1 °C
počasí
Pet
6 °C
0 °C

Praktične informacije

Preporučujemo: ne ostavljajte dragocjenosti u automobilima, ne nosite ih na plažu, smještajne jedinice zaključavajte  i zatvarajte prozore prije izlaska. Pridržavatjte se prometnih pravila, posebice u selima, te vozite oprezno kad pada kiša. 

TURISTIČKA ZAJEDNICA
OPĆINE GRADAC
HR - 21330 Gradac
Tel / Fax +385 (0) 21 697 511
e-mail: info@gradac.hr
web: www.gradac.hr

Povijest i spomenici

Gradac i područje makarske rivijere bilježi davnu povijest još u staro brončano i željezno doba. Iako je područje Gradca bilo naseljeno u antičko doba, kao urbano naselje se prvi put spominje 1649.god., čije ime potječe od utvrde koja je sagrađena tijekom Kandijskoga rata u 17.st. Ovdje se mogu naći mnoge povijesne barokne, renesansne i romaničke crkvice te ostaci i ruševine koji su danas vrijedni dokazi burne dalmatinske povijesti. Tijekom Turskih osvajanja na ovom području su izgrađene mnoge obrambene građevine kao što je kamena kula iz 17.st. Gradac je svakako obilježila burna prošlost i razna osvajanja i vladavine, ali je oduvijek uspio sačuvati svoj izvorni duh koji se i danas osjeti na svakom koraku i svakoj povijesnoj građevini.
Barokna crkva
U mjestu Podaca nalazi se barokna Crkva iz 18. st., te predromanička crkva Sv. Ivana iz 12. stoljeća koja čuva vrijedne detalje tog doba i važna je kulturna znamenitost.
Barokna crkva
Barokna crkva Sv. Mihovila iz 1852.g. U kojoj se danas nalaze tri mramorna oltara te stari drveni kip Sv. Roka, kao i kamena krstionica.
Kamena kula
Kamena kula iz 17. st. oko koje su ostaci autentičnih napuštenih kuća.

Kupanje i plaže Gradac

Gradac je malo turističko mjesto i lučica, sa najljepšim plažama na Jadranu. Jedna od najpoznatijih šljunčanih plaža na makarskoj rivijeri je i najveća plaža na Jadranu, Gornja Vala.

Smještena je na južnom dijelu lučice,  na padini u okružju maslina i borove šume što pruža ugodnu hladovinu. Gradska lučica zaklonjena je od nepovoljnih vjetrova, a u nju se mogu usidriti brodice i manje jahte.

Nedaleko od Gornje Vale, nalazi se i manja naturistička plaža. Na plaži se možete zabaviti na razne načine, sa nizom sportskih aktivnosti

Sportska ponuda

Gradac je turistički raj i mjesto sa iznimnom ponudom sportsko-rekreativnih sadržaja. Ovdje će dio sebe naći i ljubitelji aktivnog odmora i oni koji traže jednostavno lješkarenje na suncu. Za sve zaljubljenike u prirodu ovdje su mnoge obilježene planinarske staze, predivna okolina za šetnje i biciklizam, kao i mogućnost za istraživanje obronaka grada i zbližavanje s netaknutom i čistom prirodom.

Za ljubitelje adrenalina na raspolaganju su različiti sportski tereni za:
Tenis
Stolni tenis
Mini golf
Vaterpolo
Sportska dvorana za fitness

Ali i zanimljivi sportovi na vodi:
Ronjenje
Jedrenje
Jet ski
Skijanje na vodi

Informacije o dolasku Gradac

Zračna luka SPLIT -  Kaštela: www.split-airport.hr, Info tel: +385 (0)21 203 555, fax:+385 (0)21 203 422, adresa: Zračna Luka Split - Kaštela, Cesta dr. Franje Tuđmana 96, P.P.2,  21210 Kaštela, HRVATSKA
CROATIA AIRLINES SPLIT - http://www.croatiaairlines.com/, poslovnica  SPLIT, tel: + 385 21 203 183, email: flyonline@croatiaairlines.hr
Autobusni kolodvor Makarska - +385 (0)21 612 333, A. Starčevića 30
Trajekt Jadrolinija Makarska - tel. +385 21 611 977, web: www.jadrolinija.hr, Obala K.Tomislava, Makarska
Hrvatski auto - klub - tel. 987, web: www.hak.hr, (Makarska) tel: 021 611 987

Gradac
Gradac
Gradac
Fotogalerija Gradac (14)

Smještaj Gradac

Apartmani Lile

Cijena od 0 €

Laguna Gradac

Cijena od 0 €

Apartmani Gajeta

Cijena od 0 €

Hrvatska Turistička Zajednica

Copyright © 2005-2023 chorvatsko-levne s. r. o.
Odmor u Hrvatskoj